“Exclusive Excelsior vlot en swingend”

DEURNE – Onder de noemer Exclusive Excelsior voerden alle gelederen van harmonie Excelsior Zeilberg afgelopen weekend tweemaal een muzikale show op in een volle zaal in cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne.

De harmonie, de slagwerkers de band Millers Inc, koor Vela Monte en diverse solisten zetten een gevarieerde show neer, die gepresenteerd werd door Piet van Oosterhout en luuk van de Weijer. De solisten Karlijn van Dinther, Marloes Kooter en Bart van Lierop lieten horen van alle markten thuis te zijn. Karlijn van Dinther maakte indruk op de zaal met onder meer een medley van Amy Whinehouse en het nummer Liefde van Rowwen Hèze, Marloes Kooter oogstte bewondering met onder meer het nummer Conga en Bart van Lierop kreeg de zaal in beweging met nummers als Proosten en Hé goade mee. Koen Koppens speelde een indrukwekkende trompetsolo in Sorry van Kyteman. De percussiegroep zette enkele vlotte theaterstukjes neer met op een variatie aan vaak ludieke instrumenten gespeeld slagwerk. Het duo Maud Aldenzee en Vera Damen van KDO voerde een knappe acrobatiekact op. Dansers van LG-Dans voerden swingende en soms komische dansacts op tijdens het gevarieerde, muzikale programma waarbij de nummers elkaar vlot opvolgden. Dj Ae-rik zette enkele nummers extra luister bij en verzorgde de muziek tijdens de afterparty in het CCD.

Weekkblad voor Deurne – maandag 7 november 2016 – 10:49|Ine van Hal